Rehabilitering 
-För ett så normalt liv som möjligt efter skada-

Efter operation eller skada behöver hunden hjälp att bygga upp sin muskulatur på ett hållbart sätt för att undvika felbelastningar och på sikt nya skador. Utifrån hundens förutsättningar lägger jag med hjälp av er hundägare upp en träningsplan som passar. Rehabilitering hos mig sker i samrådan med veterinär och läggs upp utifrån hundens behov och skadans tillstånd. Jag jobbar med smärtlindrande behandlingar, neuromuskulär träning, muskeluppbyggnad, koordination & balansträning, laser, massage & streching för att uppnå bästa resultat. Vet du om att din hund ska genomgå en operation kan du även kontakta mig för förebyggande träning innan operationsdagen, vilket via studier har visat sig förbättra prognosen efter operation och även minskat rehabiliteringstiden efter op. 

Innan ni kommer på rehabbesök kom ihåg att rasta hunden och ge inte mat en timme innan eller en timme efter behandling.

När du får remiss till rehabilitering från din veterinär så står ditt försäkringsbolag för hela eller delar av kostnaden beroende på försäkringsbolag och vilken sorts försäkring du har. 

Vibrationsplatta
Kommer inom kort! 

Vibrationsträningen är bra på allt från muskelproblem till senproblem. Den hjälper hunden att behålla och bygga upp muskulatur, senor och ligament utan risk för överbelastning. Eller varför inte komma in efter en hård träningshelg eller en jaktdag för en avslappningsvibb. 

Så när bör vibrationsplattan användas? 
-Skadeförebyggande under tävningssäsong
-För att bygga upp spänst i muskler & senor
-Bra vid tå och carpalproblematik 
-Neuromotoriska problem 
-Muskelförtvining
-Överviktiga hundar vid första skedet
-Uppbyggnad efter ledoperationer
-Bra vid ryggproblem såsom artros, spondylos, diskbråck (efter den akuta fasen)

Massage

Den sortens massage jag jobbar med är en djupgående idrottsmassage. Utöver att vara smärtlindrande är massagen även fantastisk för att läka små muskelbristningar som uppkommer vid hård ansträngning, skapar läkning i vävnader, ökar rörelseutslaget, släpper på spänningar och stärker immunförsvaret hos hunden. 

Man kan se resultat efter bara en enda massage men för att få bestående och hållbara resultat rekomenderas 3-5 behandlingar. 

Jag rekomenderar massage till de allra flesta hundar, både för den fantastiska påverkan det har på läkning och välmående överlag men också för att det är ett fantastiskt sätt att hålla koll på hundens muskulatur och rörelseutslag och man kan därmed upptäcka skador innan de har hunnit gå för långt. 

Dom som inte bör få massage är hundar med:
Epilepsi
Skelett infektioner
Akuta skador
Dräktig tik
Tumörer
Hjärtsjuka hundar
Valpar bör endast masseras vid en skadebild och med rekommendation av sjukgymnast eller veterinär, ej i förebyggande syfte. 

Laser

Jag jobbar med en laser speciellt utvecklad för veterinärbruk. MPHI vet. Genom sin patenterade lösning jobbar den i två olika våglängder samtidigt med den så kallade MLS tekniken. Detta innebär att den med hjälp av två olika strålningar, kontinuerlig (inflammation & ödem) och pulsad strålning (smärtlindring) jobbar med optimal effekt på både inflammation och ödem men har även en stark smärtlindrande effekt. Denna innebär att den ger en starkare effekt och därmed påskyndar läkningsprocessen. Laserns ljus tränger in i vävnaderna och behandlar på ett smärt och riskfritt sätt. 

Laserns kända effekter: 
-Anti-inflammatorisk effekt
-Smärtlindring, även vid nervsmärta
-Snabb läkning vid stukning & överansträngning
-Snabb läkning av skadade muskler
-Snabb upplösning vid ödemiska tillstånd
-Omedelbar förbättrad lokal cirkulation
-Snabb läkning vid ytliga sår

Vem behöver laserbehandling?  
Nyopererade
Artroshundar
Mjukdelsskador
Frakturer
Ärrvävnader
Kastration/Buköppning (Minskar ärrbildning)
Sårläkning
Olika ödem
Våtexem
Ryggproblem (artros, diskbråck)
Neuromuskulära problem

”Effekterna av den nya tekniken MPHI laser är bättre och snabbare än andra kända metoder och har tillfört en ny dimension på behandling av hästar och smådjur.​”