Hundsim
"Friskvårdens zlatan"

Skonsam och Effektiv träning!

Vid simträning i uppvärmd pool tränas hunden skonsamt och effektivt samtidigt som vi både bygger styrka och förbättrar konditionen. Poolen håller ca 25grader så den ska vara varm och smörjande för leder, muskler och ligament. 

Eftersom hunden är viktlös i vattnet och lederna inte belastas alls passar även denna träningen för hundar med ledproblem, äldre & överviktiga hundar. Här kan vi bränna fett samtidigt som lederna får en paus från den extra vikten hunden bär på. Hunden kommer också bygga upp ny muskulatur och därmed kunna leva sitt liv med större rörelsefrihet och minskad smärta. Även för hundar som precis avslutat sin rehabilitering är simträning perfekt som fortsatt friskvårdsträning. 

För oss är det viktigt att simningen sker lugnt och kontrollerat och på hundens villkor. Vid inlärningen kommer du som husse/matte vara tillsammans med hunden i poolen. Eftersom du är hundens största trygghet behövs du i poolen så hunden inte ska känna flyktkänslor och vilja ut ur poolen om vattnet upplevs obehagligt. Simningen ska både vara en bra träning men precis lika viktigt att hunden tycker det är roligt. Vi jobbar inte med linor vid inlärning. 

Kom ihåg att ta med kläder till dig själv inför simningen, rekommenderar oömmakläder såsom långärmat och långbyxor tex underställ eller liknande. Se till så att hunden har gjort sina behov & kommer uppvärmd. Hunden bör inte matas en timme före eller efter sin behandling (ha gärna marginal). 

Hos oss erbjuder vi också simning till ett billigare pris och med generösa öppettider vid självsimning. 

Efter simträningen erbjuds också vibbträning som nedvarvning. Läs mer om vibbträning Här

 

BOKA TID

Checklista innan simning! 
- Badkläder till husse/matte
- Handduk till dig och hunden
- Täcke/badrock till hund 
-Bästa leksaken
(om en sån finns)
- Supergott godis till hunden (finns att köpa på plats)

Varför simning?

- Ökar muskelstyrka 
- Förbättrar kondition 
- Friskare ledhälsa 
- Bättre kroppskontroll
- Tränar koordination 
- Förbättrar livskvalité
- Skonsam träning 
- Bästa formen av friskvård 

Simskola

Vi arbetar med lugn och kontrollerad simning där hunden känner sig trygg i poolen. För att få självsimma krävs därför ett simkörkort. Simkörkort tas under minst 5 träffar á 40min (första besöket alltid 60min för att gå igenom alla förhållningsregler). Vi träffas och simmar tillsammans 5ggr och du får lära dig hur du ska tänka och agera kring poolen och hunden får i lugn och ro lära sig simma själv. Första besöket bokas "Simskola" De övriga besöken bokar man "Hundsim med hundfysioterapeut 1hund". Kan behövas fler träffar beroende på individ. Du och hunden ska efter dessa besök vara trygga i och utanför poolen när ni ska simma. Körkortet är personligt och kan endast nyttjas på den hunden. 
Har du tidigare erfarenheter av hundsim och hund/hundar som är vana att simma själva utan linor i pool? Hör av dig så ordnar vi ett individuellt pris och upplägg utefter era behov. 
1750:-/hund
(ord 1995:-)