Friskvård
- För god kondition, stark muskulatur och för att förebygga skador! -

Vibrationsträning, Balansbollsträning, Simträning, Massage, Laser och streching. Håll din hund i bra trim och håll koll på muskulatur och leder för att förebygga framtida skador och hålla hunden i bra form. Oavsett om din hund tävlar/jagar eller är din sällskapshund går bra träning/friskvård och god hälsa hand i hand. Tillsammans mer er hundägare kan jag också lägga upp en träningsplan anpassat för era behov och målsättningar.
Läs mer under
Träningsprogram.

Massage
Från 600:-

Den sortens massage jag jobbar med är en djupgående idrottsmassage. Utöver att vara smärtlindrande är massagen även fantastisk för att läka små muskelbristningar som uppkommer vid hård ansträngning, skapar läkning i vävnader, ökar rörelseutslaget, släpper på spänningar och stärker immunförsvaret hos hunden. 

Man kan se resultat efter bara en enda massage men för att få bestående och hållbara resultat rekomenderas 3-5 behandlingar. 

Jag rekomenderar massage till de allra flesta hundar, både för den fantastiska påverkan det har på läkning och välmående överlag men också för att det är ett fantastiskt sätt att hålla koll på hundens muskulatur och rörelseutslag och man kan därmed upptäcka skador innan de har hunnit gå för långt. 

Dom som inte bör få massage är hundar med:
Epilepsi
Skelett infektioner
Akuta skador
Dräktig tik
Tumörer
Hjärtsjuka hundar
Valpar bör endast masseras vid en skadebild och med rekommendation av sjukgymnast eller veterinär, ej i förebyggande syfte. 

Laser
350:-
Jag jobbar med en laser speciellt utvecklad för veterinärbruk. MPHI vet. Genom sin patenterade lösning jobbar den i två olika våglängder samtidigt med den så kallade MLS tekniken. Detta innebär att den med hjälp av två olika strålningar, kontinuerlig (inflammation & ödem) och pulsad strålning (smärtlindring) jobbar med optimal effekt på både inflammation och ödem men har även en stark smärtlindrande effekt. Denna innebär att den ger en starkare effekt och därmed påskyndar läkningsprocessen. Laserns ljus tränger in i vävnaderna och behandlar på ett smärt och riskfritt sätt. 

Laserns kända effekter: 
-Anti-inflammatorisk effekt
-Smärtlindring, även vid nervsmärta
-Snabb läkning vid stukning & överansträngning
-Snabb läkning av skadade muskler
-Snabb upplösning vid ödemiska tillstånd
-Omedelbar förbättrad lokal cirkulation
-Snabb läkning vid ytliga sår

Vem behöver laserbehandling?  
Nyopererade
Artroshundar
Mjukdelsskador
Frakturer
Ärrvävnader
Kastration/Buköppning (Minskar ärrbildning)
Sårläkning
Olika ödem
Våtexem
Ryggproblem (artros, diskbråck)
Neuromuskulära problem

”Effekterna av den nya tekniken MPHI laser är bättre och snabbare än andra kända metoder och har tillfört en ny dimension på behandling av hästar och smådjur.​”

Simning
Från 80:-
Varför simning?
- Ökar muskelstyrka 
- Förbättrar kondition 
- Friskare ledhälsa 
- Bättre kroppskontroll
- Tränar koordination 
- Förbättrar livskvalité
- Skonsam träning 
- Bästa formen av friskvård 
Läs mer Här

Vibrationsplatta
Från 40:-
Vibrationsträningen är bra på allt från muskelproblem till senproblem. Den hjälper hunden att mobilisera leder samtidigt som den behåller och bygger upp muskulatur, senor och ligament utan risk för överbelastning. Eller varför inte komma in efter en hård träningshelg eller en jaktdag för en avslappningsvibb. 


Så när bör vibrationsplattan användas? 
-Skadeförebyggande under tävningssäsong
-För att bygga upp spänst i muskler & senor
-Bra vid tå och handledsproblematik 
-Neuromotoriska problem 
-Muskelförtvining
- Bra för benskörhet
-Överviktiga hundar, för att komma igång med träningen
-Uppbyggnad efter ledoperationer
-Bra vid ryggproblem såsom artros, spondylos, diskbråck (efter den akuta fasen)
- Vid nedvarvning efter fysträning eller hård ansträngning såsom jakt

Träningsplaner

Hos mig finns övningar för all sorts balansträning, stabiliserande träning och även cavaletti och dylikt för kroppskoordination och övrig träning. Även konditionsprogram, drag och övriga träningsprogram. 
Tillsammans med er hundägare kan jag därmed lägga upp en träningsplan inför den kommande jakt/tävningssäsongen, eller varför inte ett schema för att lättare lyckas med den regelbundena friskvårdsträningen som hjälper era hundar till ett längre och mer hållbart hundliv? 
Läs mer om träningsprogram här