Friskvård - För god kondition, stark muskulatur och förebygga skador
Vibrationsträning, Balansbollsträning, Massage och streching. Håll din hund i bra trim och håll koll på muskulatur och leder för att förebygga framtida skador och hålla hunden i bra form. Oavsett om din hund tävlar/jagar eller är din sällskapshund går bra träning/friskvård och god hälsa hand i hand. Tillsammans mer er hundägare kan jag också lägga upp en träningsplan anpassat för era behov och målsättningar. 

Vibrationsplatta

Kommer inom kort!

Vibrationsträningen är bra på allt från muskler till senor. Den hjälper hunden att behålla och bygga upp muskulatur, senor och ligament utan risk för överbelastning. Eller varför inte komma in efter en hård träningshelg eller en jaktdag för en avslappningsvibb? 

Så när bör vibrationsplattan användas? 
-Skadeförebyggande behandling
-För att bygga upp spänst i muskler & senor
-Bra vid tå och carpalproblematik 
-Neuromotoriska problem 
-Muskelförtvining
-Överviktiga hundar vid första skedet
-Uppbyggnad efter ledoperationer
-Bra vid ryggproblem såsom artros, spondylos, diskbråck (efter den akuta fasen och ej vid tidig konservativ behandling)

Massage "Läkande beröring"
Den sortens massage jag jobbar med är en djupgående idrottsmassage. Utöver att vara smärtlindrande är massagen även fantastisk för att läka små muskelbristningar som uppkommer vid hård ansträngning, skapar läkning i vävnader, ökar rörelseutslaget, släpper på spänningar och stärker immunförsvaret hos hunden. 

Man kan se resultat efter bara en enda massage men för att få bestående och hållbara resultat rekomenderas 3-5 behandlingar. 

Jag rekomenderar massage till de allra flesta hundar, både för den fantastiska påverkan det har på läkning och välmående överlag men också för att det är ett fantastiskt sätt att hålla koll på hundens muskulatur och rörelseutslag och man kan därmed upptäcka skador innan de har hunnit gå för långt. 

Träningsplaner
Hos mig finns övningar för all sorts balansträning, stabiliserande träning och även cavaletti och dylikt för kroppskoordination och övrig träning. 
Tillsammans med er hundägare kan jag också lägga upp en träningsplan inför den kommande jakt/tävningssäsongen, eller helt enkelt bara för regelbunden friskvårdsträning för ett längre och mer hållbart hundliv.