Kurser/Föreläsningar

Här hittar du alla våra kurser och föreläsningar. Önskar ni en kurs/föreläsning inom ett specifikt ämne som inte finns med här så skriv till mig här på hemsidan går det ordna i mån av intresse. 

Massage & Stretching för hemmabruk 10/11-18 10.00-14.00

Pris:
600 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1718095
Antal:
Finns i lager
Kurs om massage och stretching av hund. Vi kommer lära oss vikten av att träna annat än grenspecifikt för att förbättra prestation och minska risken för skador. Du får inspiration om hur man bör tänka när man planerar hundens träningsår på lång sikt och hur man komplementerar olika träningsfomer tillsammans med friskvård för hunden. Vi går igenom vätska, kosttillskott, vikten av vila och återhämtning och vikten av massage & stretching för hållbara hundar. Vi avslutar kursen med att lära oss grunderna i när, hur och vart vi bör stretcha och massera våra hundar & hur vi bör gå igenom hundens kropp för att hitta och kunna undvika skador i ett tidigt skede. 
Kursen innehåller bland annat: 
- Enkel genomgång av hundens anatomi och rörelser
- Varför uppstår spänningar?
- Massagen/stretchingens verkan och effekter
- När man bör och inte bör massera/stretcha
- De olika massage/stretchinggreppen
- Rätt teknik för att lyckas

Kursen äger rum på Grans naturbruksskola i Piteå, lektionssalen nere i Hundstallet. Kursen består av 4h blandad teori & praktik, du behöver inte ha med hund om du inte vill detta, kurslitteratur ingår i priset. Mer info kommer i PM som skickas ut innan kursstart.